Linda főtörzsőrmester életében először bekólikázott. Zoknimaci fel-le sétálgatott vele órákon keresztül. De ez még semmi. Copycat pont ekkor érzett késztetést ellésre, a bárány pedig, még melegében kipottyanva, azonmód csatakosan elcsavargott. Az a legjobb, hogy ez nem mese.

Kólikától kisbárányig

Egyébként neeeem, nem nyereggel sétáltak. Ez egy korábbi kép, mert ugye senkinek nem a fotózás az első gondolata vészhelyzetben. Mindenesetre ez a kólika új volt nekünk, és felejthető élmény. Az utómunka sem kevés, ezzel a sok futkároztatással.

Kólikától kisbárányig

Lánykánk nem mozdult a pacerák mellől, éjfél előtt jött be végleg. Ám hajnalban fél 5-kor az embör fújt riadót, vagyis gyorsított alvás volt. „Megint fekszik az a k*va ló.” (Áhh, amúgy szereti.) Kiderült, hogy Linda csak pihen, és semmi kedve nem volt megint futószárazni. Kapóra jött neki, hogy valami halvány nyivákolás hallatszott a sötétben. Bégetés lenne? Futószár eldob, fejlámpa maxra. Honnan jön? Hát itt már vége a teleknek, a másik oldalon lesz. Igen, a jobb pitvarban. A levágott nád közé bújva nyivákolt a pár órája született, első itteni báránykánk. Csak úgy, önállóan nagyfiúsan. Elvileg nem repülhetett odáig lendületből, bármilyen flottul ment az ellés, de senki ne kérdezze, hogy azt a ca. 200 métert miért kellett feltétlenül legyalogolnia úgy magzatmázasan.

Na ergye be a kabátka alá, keressük meg anyát. „Helló csajok, nem hiányzik valakinek?” Gazdi óvatosan letette a rét közepén heverésző közönség elé, családegyesítés jeligére. Hamarosan előlépett az egyik cigája. Úgy tűnt, elvállalja a dolgot. Közeledett a kicsihez, majd odaérve bííííím, alaposan lefejelte. Csak úgy üdvözlésképpen – ez itt a való világ, kishaver.

Bébi az akolba, anyakeresés folytatódik. Copycat néz ki leginkább úgy, mintha… De miért nem jön oda? Elfelejtette, hogy ellett az előbb? Enyhe erőszak hatására kezdte megérteni, hogy neki valami dolga lenne ezzel a szőrkupaccal. Délutánra egészen jó anya kerekedett belőle. Gazdi kicsit túlaggódta a szopikérdést. Egyééééémááá.

Kólikától kisbárányig

Minden jó, ha jó a vége – namár, mégis mese lett? Linda jól van, kiskos is, mi kell még? Fusselvéle.